6 juni 2012

Rhodos och åter

Var över till Rhodos igår, klockan ringde redan 6.45.
Katamaranen tar ca 1 timme och gick smidigt.



Vi började med Gamla Stan, gjorde först turistgrejen med besök längs stadsmuren, riddargatan och Korsfararnas slott. Sen lämnade vi de största gatorna och gick in på ställen där vi hittade mysiga pensionat och boutiquehotell. I en dörröppning hade en familj munkförsäljning...




Därefter tog vi lokalbussen ut till Kallithea för ett besök på Sunwing Kallithea.
Gick på ca 10 minuter och kostade 3.30 Euro för oss.
Lunch åt vi på La Tasca by the Sea och sen badade vi i det kristallklara havet.

Vi delade taxi in till stan med en finsk kvinna från Helsingfors och hennes barn, 7 Euro från hotellet. Det visade sig att taxichauffören var väldigt intresserad av att föra fram grekernas syn på den ekonomiska krisen och deras lösning på den samma. Det var väldigt intressant!

Prismässigt så är allt billigare i Turkiet än i Grekland. Summorna är de samma, en Döner Kebab för 2,50 och en Giros Pita för samma summa,  bara det att det är gånger 4 här och gånger 9 i Grekland.

Samma sak med souvenier och t-shirts, bara för att jämföra lite.

Klockan fem gick båten tillbaka och väl hemma på hotellet var det bara att snabbt hoppa in i duschen innan middag. Denna kväll var det turkisk afton med BBQ, dvs kebab och grillad kyckling och det var så mycket folk att Oliver och jag fick det näst sista bordet.

Efter maten var det turkisk folkdans som avslutades med magdans.

En toppendag med andra ord och vi somnade som stockar när vi väl kom isäng.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar