20 september 2012

Next to Normal

Idag fick jag möjlighet att se genrepet på musikalen "Next to Normal" som har premiär imorgon på Stockholms Stadsteater.

En helt vanlig familj. Diana kärleksfull mamma. Dan uppmärksam make, Gabe charmig tonårsson och Natalie duktig dotter. Men varför låtsas alla som det regnar när Diana kastar grönsaker omkring sig och brer smörgåsarna på golvet? Natalie letar flyktvägar. Det gör Diana också.
Next to Normal är den banbrytande Broadwaymusikalen som vunnit Pulitzerpriset, tre Tony Award och hyllas av såväl kritikerna som publiken. Den startade off-Broadway i New York 2008, togs upp på Broadway 2009 och blev en makalös succé. Efter över 700 föreställningar på Broadway gick den förra året ut på USA-turné.

Nu sätts den upp på teatrar världen över. Stockholmspremiären blir på Stockholms stadsteaters stora scen med Lisa Nilsson och Dan Ekborg i huvudrollerna. Regisserar gör hyllade filmregissören Lisa Ohlin som haft stora framgångar med långfilmer och teveserier som t ex Simon och ekarna, Veranda för en tenor, Kvalster och Sex hopp & kärlek.

Lisa Nilsson - vilken musikaldebut hon gör!
Hon är helt enkelt fantastisk i rollen som Diana!

Det gräts mycket i salongen kan jag lova och ska du se en enda teaterpjäs/musikal i år (den spelas tom den 30 december)  så råder jag dig att boka biljett direkt.

Lisa%20Nilsson%20-%20Jag%20saknar%20bergen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar