17 november 2010

Veckans organisation - Läkarmissionen

Denna vecka har jag valt ut Läkarmissionen.

Läkarmissionen hjälper till på många olika sätt:

När katastrofer inträffar är det viktigt att hjälp kommer fram snabbt. Läkarmissionen har ett pålitligt nätverk av olika kyrkor och organisationer över hela världen som hjälper oss att hjälpa

Översvämningarna i Pakistan och jordbävningen på Haiti är två exempel där behoven varit, och är enorma. I början är det mat, rent vatten och möjligheter till ett temporärt boende som är viktigast. Sedan kommer en lång fas av återuppbyggnad.

När Läkarmissionen engagerar sig i katastrofhjälp gör vi det alltid med tanke på att vara med och hjälpa under en längre tid.


Läkarmissionens insatser fokuserar på barn och deras behov. Både god hälsa och utbildning är viktiga komponenter för att barn ska få ett bättre liv och vi strävar efter att integrera våra olika arbeten inom den sociala sektorn så mycket som möjligt.

Vi tror att det bästa för barnen är att få växa upp i sina familjer, men när det inte är möjligt stöder vi insatser som är så familjelika som möjligt.
Läkarmissionen hjälper gatubarn i flera länder och jobbar för att befria barn som lever under slavlika förhållanden. Vi stöder också ett arbete för att flickor ska slippa att könsstympas bland mycket annat.


Att hjälpa människor och familjer till en bättre hälsa är en förutsättning för vårt arbete inom andra områden. Därför är hälsovårdsinsatser en viktig del i Läkarmissionens fattigdomsbekämpning och vi arbetar för att integrera dessa även i projekt där huvudinriktningen inte är hälsovård.

Vi arbetar både med förebyggande hälsovård men stödjer också sjukhus, kliniker och primärvård för att möta människors omedelbara behov.
Dålig hälsa är ofta ett resultat av fattigdom, där bristen på sjukvård, mediciner eller tillgång till rent vatten drabbar människor hårt.

Spridning av olika sjukdomar ökar ofta genom bristande kunskap. För att förbättra barn och kvinnors hälsa är det viktigt att ge förebyggande sjukvård och information och kunskap om hur man skyddar sig mot olika sjukdomar.


Det är så enkelt att göra en god gärning, dessutom kan du köpa julklapparna direkt på nätet och ge bort något som verkligen kan göra skillnad i deras Webaidshop.

För helt ärligt - behöver vi vuxna fylla våra skåp och garderober med mer prylar och är det mer leksaker och kläder våra barn mår bättre av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar