20 maj 2011

Seven Seas Side

Detta var alltså hotellet vi bodde på i Turkiet.
Det mesta som är beskrivet på hemsidan stämmer, men jag måste tillägga att ett á la carte-restaurangbesök ingår, dock ska plats bokas i förväg och vad gäller vattensporter så ingår kanoterna i All Inclusive.
Fritidsresors personal hade inte koll på detta, men förhoppningsvis har de lärt sig det nu.

Hotellet är jättefint, absolut, med två stora poolområden och mycket solstolar.
Men - de flesta stolar bokas upp av de galna charterturisterna redan klockan 0700 - trots att de inte används förrän ca tre timmar senare. Why?? Sista morgonen var det lite mörkt på himlen och jag njöt faktiskt av att det började regna för där fick de sen ligga på sina blöta handdukar ett par timmar senare.

Det är en sandstrand men med små klapperstenar längs vattenbrynet så det var ingen skön strand att ta sin morgonpromenad på, men en ljudbok hann jag lyssna klart på ändå. Inte långgrunt, så håll koll på barnen.

Vad gäller maten så var det mat hela tiden så ingen behöver vara hungrig, men själva upplägget kring bufféerna är rent ut sagt katastrofalt.
Hög ljudvolym och köer skapade en skolmatsalskänsla. Not so nice!
Vår kväll på á la carten däremot var precis så som ett restaurangbesök ska vara så missa inte det.
Barer finns utplacerade lite här och var och tom barnen njöt av att själva kunna beställa någon av dessa barndrinkar, "Bamse Special" eller "Fruit Coctail".
Glassar åt de också en massa av...

Dottern var med i Super Kids och var jättenöjd med det.

Showerna måste slipas till rejält för att komma upp i "vanlig" Blue Village-klass, men då det var början på säsongen så blir det kanske bättre.

Läkare finns på plats på hotellet dagtid.

Runt hotellet finns bara andra stora All Inclusive hotell och en kort strandpromenad längs dessa, så en tur till Side är nog rätt skönt för att iallafall en gång se att man befinner sig i Turkiet. Dolmusbussar går precis utanför hotellet varje kvart och det tar ungefär lika lång tid att ta sig in till Side och kostar 1 Euro/väg.

Fler filmer från Side, Turkiet hos Fritidsresor

1 kommentar:

  1. Superbra inlägg! Jag har väntat på att de första gästerna ska komma hem därifrån. Själva ska vi dit i augusti, och man är såklart nyfiken på vad ni som varit där har tyckte.
    Kanske tittar jag in igen och ställer en fråga eller två, vem vet?
    Tack så länge!

    SvaraRadera